/ / Kodiak - най-голямата мечка на планетата

Кодиак - най-големият мечка в света

Най-голямата мечка на планетата е известна катоКодиак. Това е един от подвидовете на кафяви мечки и в повечето страни е под държавна защита. По отношение на размерите си това животно е по-добро не само от неговите конгенери, но и от "царя на зверовете". Теглото на средния мъж е над 700 килограма, а женските - около 300 килограма. Трябва да се отбележи, че има хора от кодиак, чиято маса е надхвърлила точката от един тон. Отговаряйки на въпроса коя мечка е най-голямата, трябва да вземете под внимание нюанса, който през лятото тези животни тежат около една трета повече, отколкото след хибернация. Както и да е, няма друг хищник с такива размери.

коя е най-голямата мечка

Животното има компактен и в същото времесилно, мускулесто тяло с къса опашка. Главата му е голяма и лапите му са дълги. Най-голямата мечка на планетата има тъмно кафява коса, която при някои индивиди е почти черна. Въпреки факта, че кодиак се смята за хищник, той яде различни храни. Най-често става риба от фамилията от сьомга, идваща да се размножава в местните плитки реки. В допълнение, животните често използват ядки, плодове и различни корени. Що се отнася до лов на други животни, това се случва само в изключителни случаи.

По животните тези животни са самотнии никога да не образуват стада. Само през размножителния сезон, който пада през лятото, се формират двойки. Женски кодиак обикновено ражда веднъж на всеки четири години, обикновено през зимата, от един до три малки. Те са с нея до четиригодишна възраст. Най-голямата кафява мечка се счита за възрастен, когато тя стане на шест години. След като отбиват от майка си, малките мъже се опитват да се измъкнат от нея, а женските, напротив, са склонни да останат възможно най-близо. Тя, на свой ред, в случай на опасност винаги идва на помощ. В тази връзка, степента на оцеляване на малките е съответно 56 и 80%.

най-голямата кафява мечка

Хищникът хищник са островитеКоджак архипелаг на южния бряг на Аляска. Най-голямата мечка е основната местна атракция и годишно привлича голям брой туристи тук. В момента има около три хиляди души на това животно на планетата, поради което ловът за това е строго ограничен от закона. Забранено е стрелбата по Кодиак, която възлиза на максимум 160 души на година.

най-голямата мечка

По отношение на техния размер кадията е почти толкова добър, колкото исамо полярни мечки. Те се различават от техните кафяви роднини само по местоживеене и цвят на козината. Освен това този вид по-добре толерира тежки студове, а структурата на лапите им дава възможност за по-бързо протичане на лед. Живее животно на островите на Арктика. Често се дава титлата "най-голямата мечка". Хищникът се хранва главно с пръстеновидни уплътнения, уплътнения и риба, чийто аромат може да се улови на разстояние до шестстотин метра. Животното плува добре и за няколко дни може да покрие разстояние от петстотин километра. Понастоящем на планетата са останали около 27 хиляди индивида от това животно и лова за това е строго ограничена.

Свързани новини


Коментари (0)

Добавете коментар